Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i smaczna
Odsłon: 14875
Polecam.
Odsłon: 463
Szybka i smaczna
Odsłon: 14875
Polecam.
Odsłon: 463
Składniki
Śmietankę gotujemy z cukrem i miąższem z wanilii, do tego dorzucamy laskę. W szklance rozpuszczamy żelatynę z wodą. Gdy śmietanka się zagotuje dodajemy 3 jej łyżki do żelatyny i dokładnie mieszamy, potem żelatynę przelewamy do reszty śmietanki i rozlewamy do foremek lub kokilek Zostawiamy na co najmniej 5 godzin w lodówki. Galaretkę przygotować wg. przepisu na opakowaniu. Rozlać cieniutką warstwę na talerzyk. Gdy stęze wyciąć serce :) W okresie letnim polecam galaretkę zamienic na mus truskawkowy