Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Panna cotta z jeżynami"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Składniki
porcje, ok. 25 min (+ czas tężenia), porcja ok. 130 kcal; cena 1,70-2 zł.
Żelatynę rozpuść w gorącej wodzie i zostaw do ostygnięcia. W tym czasie jogurt zmiksuj z owocami i cukrem, stewią, ksylitolem lub miodem do smaku (masę możesz przetrzeć przez sitko).
Do jogurtu z dodatkami wlej wodę z żelatyną i ponownie zmiksuj. Masę przelej do foremek (np. o kształcie babeczek) lub do filiżanek) i wstaw do lodówki.
Gdy deser stężeje, wyłóż go z foremek na talerzyk (zanurz na chwilkę foremki w gorącej wodzie). Deser ozdób wg uznania, np. orzeszkami, owocami, miętą. Ładnie wygląda podany z sokiem.Źródło: Świat kobiety