Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Panna cotta z kawą"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 25
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 193
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 25
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 193
Składniki
Żelatynę zalej 2 łyżkami zimnej wody, odstaw na 5 minut, aby spęczniała. Do garnka wlej śmietanę i mleko, wsyp cukier. Mieszając, podgrzewaj, aż cukier się rozpuści. Tuż przed tym, jak płyn zacznie wrzeć, zdejmij garnek z ognia. W gorącym płynie rozpuścić żelatynę i kawę cappuccino.
Cukierki pokrój na kawałeczki. Wrzuć do lekko tężejącej masy. Rozlej do foremek w kształcie babeczek. Wstaw do lodówki na około 5 godzin, a jeszcze lepiej na noc.
Przygotuj sos : czekoladę, cukierki i śmietanę podgrzewaj, aż dobrze się połączą. Deser wybij z foremek. Polej sosem.Źródło: Naj