Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Panna cotta z wanilią"
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 185
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 168
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 1397
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 185
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 168
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 1397
Składniki
Wymieszaj 2 łyżeczki żelatyny z niewielką ilością zimnej wody. Odstaw na kilka minut, aby spęczniała. Laskę wanilii rozetnij, czubkiem noża zeskrob rdzeń. Strączek i rdzeń wanilii dodaj do śmietany. Dosyp cukier i mocno podgrzej.
Wyjmij strączek wanilii, do ciepłej śmietany dołóż żelatynę i mieszaj, aż się rozpuści. Potem waniliową śmietanę rozlej do 4 szklaneczek (o poj. 150 ml każda). Wstaw je do lodówki na 2 godziny.
Pozostałą żelatynę namocz, odstaw do spęcznienia. Po marańcze polej wrzątkiem. Obierz ze skórki, miąższ pokrój na kawałeczki i zmiksuj. Mus pomarańczowy przetrzyj, podgrzej.
W ciepłym musie rozpuść żelatynę. Odstaw, by masa przestygła. Nałóż ją na masę śmietankową. Schładzaj 3 godziny. Udekoruj np. plasterkami pomarańczy.Źródło: Naj