Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Papierówki pod migdałową kruszonką"
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 100
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 13986
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 40
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 31
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 132
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 196
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 100
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 13986
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 40
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 31
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 132
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 196
Składniki
95 min • Porcja 207 kcal • Koszt porcji 1,25 zł • Przepis na 8-10 porcji.
Jabłka obieram, kroję w plasterki, przekładam do miski, zasypuję cukrem, cynamonem i mieszam.
Mąkę przesiewam, dodaję cukier puder, kawałki masła i wszystko siekam. Wbijam jajka, wyrabiam jednolite ciasto. Owijam je folią spożywczą i schładzam w lodówce przez 30 minut. Potem wał- kuję ciasto i przekładam do formy wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Nakłuwam widelcem, piekę ok. 15 minut w temp. 180oC.
Masło, mąkę, migdały i cukier dokładnie mieszam i rozcieram palcami, aż powstaną okruchy kruszonki.
Podpieczony spód ciasta posypuję bułką tartą, wykładam jabłka i nakładam migdałową kruszonkę. Piekę w piekarniku nagrzanym do 180oC przez 30-35 minut.Źródło: Kobieta i życie