Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Papryka faszerowana bobem"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 112
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 161
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 41
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 112
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 161
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 41
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Składniki
Kaszę ugotuj bez odcedzania. Papryki przekrój wzdłuż na pół, wyjmij gniazda nasienne, posól. Bób obgotuj przez ok. 5 minut na parze. Przepłucz zimną wodą, wystudź i obierz. Marchew pokrój w kostkę, cebulę posiekaj, obsmaż na oliwie, wrzuć do kaszy.
Dodaj posiekaną natkę, wyciśnięty czosnek, sól, sos sojowy i pieprz. Farszem wypełnij połówki papryk do 1/3 wysokości, dodaj obrany bób, lekko przykryj go kaszą, aby się nie spiekł. Wierzch posyp tartym serem. Zapiekaj w naczyniu żaroodpornym w temperaturze 220 stopni (ok. 25 minut).
• 30 minut • dla 4 osób • cena ok. 16 złŹródło: Show