Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Papryka faszerowana bobem i kiełbaską"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 256
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 45
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 33
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 74
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 82
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 256
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 45
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 33
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 74
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 82
Składniki
50 min • Porcja 380 kcal • Koszt porcji ok. 4 zł • Przepis na 2 porcje
Bób i jedną marchewkę rozcieram blenderem. Drugą marchewkę, jajka i ser żółty kroję w kostkę. Kiełbasę i cebulkę kroję w drobną kostkę i smażę osobno na rozgrzanym tłuszczu. Papryki myję, odcinam wierzchy, oczyszczam z nasion.
Do roztartego bobu dodaję jajka, marchewkę, ser żółty, usmażoną kiełbaskę, cebulkę, śmietanę, natkę pietruszki, przyprawiam i mieszam.
Papryki napełniam farszem, przykrywam odciętymi wcześniej wierzchami, przekładam do naczynia żaroodpornego, piekę ok. 35 minut w piekarniku nagrzanym do 200°C.
Agata Brzana z Iwonicza.Źródło: Kobieta i życie