Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Papryka faszerowana cieciorką"
Smaczny dodatek do drugiego dania, młoda kapusta z marchewką i koperkiem.
Odsłon: 247
Propozycja udek z przyprawą chińską zwaną 5 przypraw czy ziół, jak kto woli....
Odsłon: 149
Smaczny dodatek do drugiego dania, młoda kapusta z marchewką i koperkiem.
Odsłon: 247
Propozycja udek z przyprawą chińską zwaną 5 przypraw czy ziół, jak kto woli....
Odsłon: 149
Składniki
Paprykę umyj, przekrój na pół, wytnij pestki. Ciecierzycę mocz całą noc, gotuj we wrzącej wodzie pod przykryciem 1,5 godziny, aż będzie miękka. Pieczarki pokrój, oprósz solą, odstaw na kwadrans. Posyp pieprzem, papryką, smaż na oleju 15 minut.
Do połówek papryk nakładaj odcedzoną cieciorkę, kukurydzę, pieczarki. Całość posyp startym żółtym serem, solą i pieprzem. Piecz 30 minut w temperaturze 180°C. Podawaj jako przystawkę lub danie główne.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień