Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Papryka faszerowana kaszą kuskus"
Polecam.
Odsłon: 150
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 43
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 492
Polecam.
Odsłon: 150
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 43
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 492
Składniki
Czerwone papryki przekrój na połówki, wydrąż miąższ i upiecz w piekarniku. Usuń z nich skórkę, po czym potnij w drobną kostkę razem z ogórkiem i pomidorem. Osączone z zalewy oliwki pokrój na połówki.
Kuskus zalej osolonym wrzątkiem i odstaw na 5 minut. Gdy kasza napęcznieje i przestygnie, połącz ją z przygotowanymi warzywami i posiekaną natką.
Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Utrzyj z sokiem z cytryny, solą i pieprzem oraz z olejem.
Zalej sosem przygotowane , wymieszaj i nałóż do wydrążonych połówek zielonej papryki.
Czas: 60 min. 1 porcja = 230 kcal.Źródło: Kurier TV