Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Papryka faszerowana szpinakiem"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5254
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 92
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5254
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 92
Składniki
Ziemniaki obierz, pokrój, gotuj w osolonej wodzie. Odcedź, odparuj, utłucz z mlekiem, jajkiem, masłem i pieprzem. Paprykę umyj, wyjmij pestki, pokrój w grube plastry. Na patelni rozgrzej olej, smaż szpinak, dodaj przeciśnięty czosnek, sól, pieprz i śmietanę, smaż.
W naczyniu żaroodpornym ułóż ziemniaki, na nich plastry papryki, a wewnątrz nich szpinak posypany orzeszkami. Zapiekankę wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C na około 30 minut. Podawaj gorące.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień