Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Papryka pieczona"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 175
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 682
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 138
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 175
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 682
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 138
Składniki
Papryki przekrój wzdłuż na pół i wytnij gniazda nasienne.
Cebulę i czosnek posiekaj, zeszklij na rozgrzanej oliwie. Po chwili dodaj mięso mielone i smaż do czasu, aż się przyrumieni. Wtedy dołóż drobno pokrojone czarne oliwki oraz posiekaną natkę pietruszki.
Przecier pomidorowy wymieszaj z solą, pieprzem, cukrem i chili. Zalej nim na patelni i zagotuj.
Nałóż przygotowany farsz do połówek papryki i wstaw je do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Piecz około 15 minut.
Czas: 90 min. 1 porcja = 290 kcal.Źródło: Kurier TV