Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Papryka po marokańsku"
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 38
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 130
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 121
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 120
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 38
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 130
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 121
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 120
Składniki
Kuskus wsypać do naczynia z szerokim dnem. Wlać wrzątek (do poziomu o centymetr ponad kaszką), osolić, przykryć i odczekać , aż ziarna wchłoną wodę. Rozdrobnić widelcem.
Papryki umyć, przekroić wzdłuż, oczyścić z błon i pestek. Rodzynki sparzyć, osączyć. Cebulę posiekać drobno. Czosnek przecisnąć przez praskę, utrzeć z oliwą i sokiem z cytryny na sos. Doprawić solą, pieprzem cayenne i kminem. Posiekać natkę i listki mięty.
Kuskus wymieszać z sosem, cebulką i rodzynkami, nadziać tym papryki. Podpiec 20 minut w temp. 200 st. C.
ok. 50 minutŹródło: Twoje Imperium