Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Papryka z mieloną łopatką"
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 1539
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 1539
Składniki
Papryki umyj, osusz, przekrój wzdłuż, usuń gniazda nasienne. Ugotuj ryż.
Pokrojoną w kosteczkę cebulę zeszklij na oleju. Dołóż mielone mięso i smaż mieszając około 5 minut. Mięso wymieszaj z ryżem i ajvarem (można go ewentualnie zastąpić dobrym koncentratem pomidorowym wymieszanym z łyżką słodkiej papryki). Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Przygotowanym farszem napełnij połówki papryk. Wierzch posyp tartym serem.
Ułóż papryki w posmarowanej olejem formie. Zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 190°C do momentu, gdy ser się rozpuści i lekko przyrumieni.
45 minut • Porcja ok. 200 kcal • Koszt porcji ok. 3 zł • Przepis na 4 porcje.Źródło: Kobieta i życie