Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Papryka z mieloną łopatką i ryżem"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 169
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 24
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 98
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 435
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19586
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 169
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 24
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 98
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 435
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19586
Składniki
Z papryk odcinamy czubki, usuwamy gniazda nasienne, strąki dokładnie myjemy i osuszamy. Ryż gotujemy na sypko.
Pokrojoną w kosteczkę cebulę szklimy na oleju. Wrzucamy mieloną łopatkę i smażymy 8-10 minut, stale mieszając. Farsz mieszamy z ajvarem (jeśli go nie mamy, można użyć gęstego koncentratu pomidorowego), ugotowanym ryżem i osączoną kukurydzą. Doprawiamy solą i pierzem.
Farszem napełniamy papryki, wierzchy posypujemy startym na tarce o małych oczkach oscypkiem. Zawijamy w folię aluminiową.
Papryki układamy w brytfance, na spód której wlewamy trochę wody. Pieczemy 35-40 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 190oC.
Czas przygotowania 65 minut. Cena jednej porcji 2,90 zł.
Wartość odżywcza jednej porcji 245 kcal Białko 11,8 g/Tłuszcz 14 g/Węglowodany 26 g.Źródło: Rewia