Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Papryka z mięsem i ryżem"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9015
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 203
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 477
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9015
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 203
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 477
Składniki
Ryż ugotuj na półtwardo. Czosnek i cebulę posiekaj w kostkę, podsmaż na oleju. Pieczarki obierz, umyj, posiekaj w kostkę, dodaj do cebuli, duś. Dodaj mięso, smaż 15 minut. W misce wymieszaj ryż, pieczarki, mięso, jajko, przyprawy, połącz .
Papryki umyj, przekrój wzdłuż, usuń gniazda nasienne. Napełnij je farszem. Ułóż w naczyniu żaroodpornym, podlej bulionem, przykryj folią aluminiową, piecz 30 minut w temperaturze 180°C. Podawaj na ciepło z pieczywem czosnkowym.
Czas: około 1,5 godziny.Źródło: Dobry Tydzień