Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Papryka z mięsnym nadzieniem"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 248
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 180
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 248
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 180
Składniki
Mielone mięso włóż do misy. Dodaj pokrojony w kostkę boczek i 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, a potem imbir i fenkuł. Całość dopraw solą, pieprzem i dokładnie wymieszaj.
Papryki umyj i przekrój na pół. Oczyść z gniazd nasiennych. Następnie napełnij je masą mięsną i ułóż w brytfannie wysmarowanej oliwą. Obok rozłóż resztę ząbków czosnku.
Piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 °C przez 30 minut. Przed podaniem papryki posyp świeżym koperkiem. Podawaj z pieczonymi ziemniakami i sałatą.Źródło: Na żywo