Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Papryka z mozarellą, pieczarkami i bazylią"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 38
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 35
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 38
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 35
Składniki
45 minut • Porcja 300 kcal • Koszt porcji ok. 3 zł • Przepis dla 4 osób
Papryki umyj, osusz. Czerwone odkrój od strony ogonka na wysokości 3/4. Usuń gniazda nasienne. Wnętrza lekko oprósz solą i pieprzem. Ścięte wierzchołki pokrój w kostkę, a żółtą oczyszczoną paprykę całą pokrój w kostkę.
Cebulę drobno posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę i zeszklij na maśle z oliwą. Dodaj pokrojone pieczarki, żółtą i czerwoną paprykę i na dużym ogniu smaż dwie minuty. Dołóż pokrojoną w kostkę mozarellę, porwane listki bazylii i wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Napełnij papryki przygotowanym farszem i ułóż je w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Zapiekaj ok. 20 minut. Ozdób listkami bazylii.Źródło: Kobieta i życie