Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Papryka z pomidorami"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 128
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 201
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 73
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 150
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 128
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 201
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 73
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 150
Składniki
Umyte papryki przekroić na pół, oczyścić, podsmażyć z obu stron na 2 łyżkach oliwy, przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą, wstawić do piekarnika nagrzanego do 175°C na ok. 10-12 minut.
Mozzarelle wyjąć z zalewy, wcisnąć w gorące papryki, na wierzchu rozłożyć połówki pomidorków, oprószyć pieprzem, zapiec ponownie, ok. 15 min.
Udekorować zielonym pesto przygotowanym z posiekanej bazylii, zmiksowanej z czosnkiem, orzeszkami, parmezanem, 8 łyżkami oliwy i przyprawami.
ok. 50 minutŹródło: Twoje Imperium