Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Papryka z tuńczykiem i pieczarkami"
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 265
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 62
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 65
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5374
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 265
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 62
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 65
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5374
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C i wyłóż blachę papierem do pieczenia.
Umyj papryki i odetnij ich wierzchołki. Usuń nasiona. Wstaw papryki do piekarnika, przykryj lekko folią aluminiową i piecz 15 minut.
Posiekaj umyte pieczarki, cebulę i czosnek. Podsmaż je na oliwie 3-4 minuty. Następnie przełóż do miski, wymieszaj z tuńczykiem, pokrojonym miąższem chleba, połową sera, posiekanym pomidorem (bez pestek) i 2 łyżkami bazylii. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
Odkryj podpieczone papryki i napełnij je farszem. Posyp pozostałym serem. Piecz 10-15 minut, aż ser stopi się i przyrumieni. Posyp resztą bazylii.Źródło: Olivia