Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Papryka ze szpinakiem i z jajkiem"
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 144
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 179
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 935
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 144
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 179
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 935
Składniki
Natkę umyć, drobno posiekać. Papryki umyć, 4 przygotować do faszerowania, odcinając górę i delikatnie wycinając gniazda nasienne. Dwie pokroić w kostkę. Całe papryki wrzucić na osolony wrzątek, gotować ok. 5 minut, wyjąć.
Cebule i czosnek obrać, posiekać, podsmażyć na łyżce oleju z dokładnie umytym szpinakiem. Zabielić śmietaną, doprawić solą i pieprzem. Osobno na reszcie oleju podsmażyć pomidorki z papryką, doprawić, wymieszać z natką.
Na dnie papryk rozłożyć podsmażony z cebulą szpinak, pomidory z papryką, delikatnie wbić po 1 jajku. Papryki przełożyć do naczynia żaroodpornego. Zapiekać ok. 20 min w temperaturze 200°C.
ok. 40 minut.Źródło: Twoje Imperium