Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Papryki faszerowane kuskusem"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 82
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1674
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2704
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 699
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 82
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1674
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2704
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 699
Składniki
Rodzynki zalej ciepłą wodą i odstaw, żeby nasiąkły. Na głębokiej patelni rozgrzej dwie łyżki oliwy. Zeszklij posiekany drobno czosnek i cebulę. Dodaj osączone rodzynki, pokrojone drobno pieczarki i pomidory. Dopraw i podgrzewaj, aż płyn się zredukuje.
Do miski wsyp kuskus i zalej go bulionem. Przykryj i odstaw na 10 minut, żeby wchłonął płyn. Zmieszaj kuskus z warzywami.
Papryki przetnij na pół i dokładnie je oczyść. Delikatnie obsmaż. Napełnij farszem i ułóż w garnku z rozgrzaną resztą oliwy. Podlej wodą i duś 30 minut.Źródło: Takie jest życie