Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Papryki faszerowane mięsem i marchewką"
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 514
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 177
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 123
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14802
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 50
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 84
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 514
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 177
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 123
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14802
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 50
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 84
Składniki
Papryki opłucz, osusz, zetnij wierzchy. Ostrym nożem usuń ostrożnie gniazda nasienne. Ryż przepłucz na sicie, przełóż do garnka, zalej dwoma szklankami wody. Dodaj szczyptę soli. Gotuj do miękkości 15-18 minut, schłodź.
Marchewki oczyść, obierz i opłucz. Odetnij stwardniałe końcówki. Zetrzyj na tarce jarzynowej o drobnych oczkach. Ugotowany ryż oraz starte marchewki połącz w misce z żółtkami i bułką tartą. Powstałą masę dopraw do smaku solą oraz świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Przygotowaną masą napełnij papryki, przykryj odciętymi wierzchami. Na patelni rozgrzej 2-3 łyżki oleju. Wrzuć obraną i poszatkowaną cebulę, ząbek czosnku i posiekane pomidory bez skórki. Duś, mieszając, 5 minut. Powstały sos dopraw solą i pieprzem. Wylej na spód naczynia do zapiekania. Ustaw papryki. Zapiekaj 20 min w 180 st.
Czas ok. 50 min; porcja – 260 kcal, cena 2,80 zł, 5 porcji.
Upiecz i zmiksuj
Pieczona w całości (bez farszu) papryka to doskonała baza to przygotowania pysznej pasty. Strąki wystudź w woreczku foliowym, obierz ze skórki, a potem zmiksuj z czosnkiem, oliwą, serem feta oraz ulubionymi ziołami.Źródło: Świat kobiety