Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Papryki nadziewane tofu"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 212
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 67
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8946
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 146
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 38
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 295
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 212
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 67
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8946
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 146
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 38
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 295
Składniki
porcje, czas ok. 40 min; porcja – 390 kcal, cena 3,20 zł.
Papryki opłucz starannie, osusz papierowym ręcznikiem. Zetnij spody (z ogonkami). Ostrożnie wydrąż gniazda nasienne.
Rozgrzej patelnię bez tłuszczu. Wsyp na nią pestki słonecznika, upraż na złoty kolor. Ser tofu osącz z ewentualnej zalewy, pokrój na kawałki, a potem rozetrzyj.
Do tofu dodaj sos sojowy i pestki słonecznika, wymieszaj. Czosnek przeciśnij przez praskę lub obierz i bardzo drobno posiekaj. Gałązki ziół umyj, osusz. Otrzyj listki. Dodaj z czosnkiem do tofu, wymieszaj.
Farsz dopraw do smaku solą, pieprzem (powinien być dość wyrazisty w smaku) oraz kurkumą. Rozłóż do wydrążonych kolorowych papryk.
Papryki z farszem ustaw w naczyniu żaroodpornym, podlej bulionem warzywnym (może być z kostki). Naczynie wstaw do piekarnika. Zapiekaj całość 25-30 minut. Przed końcem pieczenia przykryj folią aluminiową.Źródło: Świat kobiety