Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Papryki nadziewane tuńczykową pastą"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 109
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1904
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2716
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 716
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 109
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1904
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2716
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 716
Składniki
Słodkie papryki oczyść z pestek, skrop olejem rzepakowym i opiecz na blasze (tyle czasu, aż skórka zacznie schodzić). Następnie obierz je ostrożnie ze skórki, po czym przetnij w poprzek w najszerszej części (tak, aby powstały „woreczki”). Odcięte części papryk drobno pokrój.
Tuńczyka zmiksuj lub utrzyj z serkiem kanapkowym oraz z pokrojonymi, odciętymi częściami papryk. Masę dopraw solą, pieprzem, dodaj pokrojony szczypiorek (jeśli konsystencja będzie zbyt gęsta, możesz dodać troszkę miękkiego masła).
Pastą nadziej paprykowe „woreczki”. Podaj udekorowane kaparami i listkami bazylii.
paprykę możesz nadziać także innymi pastami, np. jajeczną czy serową.
Czas: 25 min; liczba porcji: 3.Źródło: Świat kobiety