Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pascha bakaliowa z pomarańczową nutą"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7438
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 167
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 363
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7438
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 167
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 363
Składniki
Siekane migdały zrumień, wystudź. Masło, cukier puder i cukier waniliowy utrzyj na puch. Dodaj żółtka oraz twaróg. Ucieraj dalej, aż masa będzie puszysta. Przełóż ją do garnka.
Dolej śmietankę i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz płomień i gotuj jeszcze chwilę, mieszając. Zdejmij z ognia, dodaj zrumienione migdały, pokrojone owoce kandyzowane oraz likier. Dobrze wymieszaj.
Miseczkę albo półokrągłą foremkę wyłóż lnianą ściereczką (ew. kilkakrotnie złożoną gazą). Wlej masę serową, wyrównaj wierzch, przykryj drugą ściereczką, dociśnij i obciąż. Paschę schładzaj w lodówce co najmniej 12 godzin.
Kiedy będzie gotowa, odwróć naczynie do góry dnem, wyjmij paschę i ułóż ją na talerzu. Ozdób suszonymi i kandyzowanymi owocami oraz migdałami.Źródło: Naj