Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pascha cytrynowa z marcepanowym nadzieniem"
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 54
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 61
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 54
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 61
Składniki
Przygotuj masę: masło utrzyj z żółtkami, cukrem, sokiem i skórką z cytryny. Dodaj twaróg. Półokrągłą foremkę z otworkami wyłóż gazą. Nałóż masę.
Marcepan zagnieć z drobno posiekanymi orzechami. Uformuj wałeczek. Wciśnij w paschę. Foremkę z deserem ustaw na półmisku. Wstaw do lodówki na 12 godzin. Potem zlej płyn, który wycieknie na półmisek.
Herbatniki pokrusz. Masło stop, przestudź, wymieszaj z okruchami. Masę rozsmaruj na wierzchu paschy. Schładzaj jeszcze 2 godziny. Przed podaniem deser przełóż na półmisek. Udekoruj wg uznania, np. posiekanymi pistacjami, orzechami oraz marcepanowymi ozdobami.Źródło: Naj