Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pascha wielkanocna"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22643
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 129
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 355
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 267
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22643
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 129
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 355
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 267
Składniki
Twaróg dokładnie zmiel przez maszynkę i przetrzyj przez sitko. Posiekaj daktyle, migdały, rodzynki i figi. Pokrój skórkę kandyzowaną. Żółtka utrzyj z cukrem pudrem i wanilinowym. Ciągle ucierając, dodawaj powoli śmietanę.
Miskę z masą wstaw do większego naczynia z wrzątkiem. Ubijaj na małym ogniu, aż masa zgęstnieje. Zdejmij z kuchenki, wymieszaj z masłem, twarogiem i bakaliami.
Gotową porcję wyłóż do wysokiego naczynia. Formę odwróć, przełóż na talerz i wstaw na noc do lodówki.
Przed podaniem udekoruj owocami.Źródło: Kurier TV