Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pascha z truskawkami i kiwi"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 130
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1737
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 245
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 114
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 130
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1737
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 245
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 114
Składniki
Żelatynę zalać wodą (ok. 8 łyżek), odstawić do napęcznienia, następnie podgrzewać aż do całkowitego rozpuszczenia, wystudzić. Owoce umyć, obrać, usunąć skórki i pestki, pokroić na małe kawałki. Migdały przekroić na pół.
Twaróg zmiksować z jogurtem, cukrem pudrem i waniliowym, wymieszać z rozpuszczoną żelatyną, owocami i migdałami. Masę przełożyć do formy (salaterki) wyłożonej gazą, docisnąć, np. talerzykiem, związać gazę, wstawić do lodówki do stężenia, przed podaniem usunąć gazę, odwrócić do góry dnem.
ok. 40 minutŹródło: Twoje Imperium