Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na pastelowe babeczki :)
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 365
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 103
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 106
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 57
Polecam.
Odsłon: 72
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 365
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 103
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 106
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 57
Polecam.
Odsłon: 72
Składniki
Sucha składniki mieszamy w jednej misce (mąka, proszek, cukier, kakao, czekolada). W drugiej mokre (olej, jajko, mleko). Wszystko razem łączymy. Nie trzeba używać miksera. Wystarczy wymieszać łyżką. Nakładami ciasto do papilotek mniej więcej do 2/3 wysokości.
Piec w 200C przez 17 minut, bez termoobiegu. Ciasta wystarczy na około 20 babeczek.
Udekorować można na własny sposób. Ja ubiłam śmietanę 30% z cukrem. Do części bitej śmietany dodałam barwniki spożywcze i dzięki temu otrzymałam piękne pastelowe babeczki :)