Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Paszet z zielonymi oczkami"
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 31
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 67
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1046
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 152
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 31
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 67
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1046
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 152
Składniki
Mięso dokładnie myjemy i gotujemy z przyprawami w małej ilości wody do miękkości.
Wątróbkę podsmażamy na oleju. Mięso i wątróbkę dwukrotnie mielimy przez maszynkę.
Dodajemy żółtka oraz przyprawy. Kajzerki kroimy na pół i namaczamy w sosie, w którym gotowało się mięso. Odciskamy, mielimy przez maszynkę i dodajemy do zmielonego mięsa.
Pozostały wywar odcedzamy i wlewamy do masy mięsnej. Całość mieszamy. Białka ubijamy na pianę, dodajemy do mięsa i ponownie mieszamy.
Blachę smarujemy tłuszczem i obsypujemy tartą bułką. Pory myjemy, odcinamy korzonki i zielone pióropusze. Układamy mięso warstwami na zmianę z porami.
Na wierzchu układamy pokrojoną w cienkie plasterki słoninę. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180o C i pieczemy około 75 minut.
(bez czasu gotowania i pieczenia): 60 minut Porcja: 650 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie