Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Paszteciki z mięsem i kapustą"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 729
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 147
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 729
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 147
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
150 min • Porcja 300 kcal • Koszt ok. 32 zł • Przepis na ok. 100 sztuk
Kapustę płuczę, zalewam wodą i gotuję do miękkości. Pokrojone mięso gotuję, potem mielę. Kapustę siekam, dodaję do mięsa. Słoninę kroję w kostkę i podsmażam. Na tym samym tłuszczu podsmażam pokrojoną cebulę. Doprawiam. Dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek.
Śmietanę, jajko, posiekaną margarynę, sól i proszek do pieczenia miksuję na gładko. Dodaję mąkę i wyrabiam ciasto ręką. Dzielę je na 3 części, rozwałkowuję. Kroję na ok. 10-cm. paski, na środku każdego kładę farsz, zwijam. Kroję ukośnie i kładę na natłuszczonej blaszce. Smaruję jajkiem, piekę 25 min w 180°C.
Są z przepisu mojej mamy. Po prostu rewelacyjny smak. Anna Mochocka ze SmykowaŹródło: Kobieta i życie