Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pianka jogurtowa"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 35
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 41
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 32
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 35
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 41
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 32
Składniki
Czekoladę rozpuścić. Formę wyłożyć folią, posmarować olejem. Do czekolady dodać pokruszone płatki kukurydziane, wymieszać, rozprowadzić masę w formie. Wstawić do lodówki. Żelatynę namoczyć. Brzoskwinie odsączyć, podzielić na części, 3 połówki zmiksować z 4 łyżkami soku. Dodać jogurt, cały cukier, skórkę, likier, i rozpuszczoną żelatynę, wymieszać. Ubić śmietanę, dodać do masy, gdy zacznie się ścinać.
Połowę kremu przełożyć do formy, ułożyć na nim brzoskwinie, przykryć pozostałą masą. Wstawić do lodówki.
Jeśli ten deser będą jadły dzieci, zrezygnuj z alkoholu, a dodaj jakiś olejek np. migdałowy.Źródło: Twoje Imperium