Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty bardzo popularny placek z dowolnymi owocami. Szybko się go robi i szybko znika :)
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 235
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 235
Składniki
Masło utrzeć z cukrem na jednolitą masę, następnie dodawać po jednym jaju. Gdy masa będzie gładka i jednolita, wsypać proszek do pieczenia, budyń oraz mąkę. Na posmarowaną masłem tortownicę lub formę keksową wyłożyć połowę ciasta, na nie owoce i przykryć drugą częścią ciasta. Może się wydawać, że ciasta jest mało, ale podczas pieczenia sporo podrośnie. Piec w temp. 160 stopni w termoobiegu lub 180 stopni bez. Ozdobić owocami lub cukrem pudrem.