Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pieczarki faszerowane szpinakiem"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 237
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 42
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 24
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 68
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 237
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 42
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 24
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 68
Składniki
Grzyby oczyścić, trzony wyciąć. Szpinak umyć, przebrać. Cebulę obrać, pokroić w talarki. Rozgrzać olej, zeszklić cebulę i posiekany czosnek.
Dodać szpinak. Dusić pod przykryciem, przyprawić solą, pieprzem, bazylią i sokiem z cytryny. Wymieszać z serkiem topionym. Pomidory osączyć z oliwy, pokroić w wąskie paski. Dodać do szpinaku.
Grzyby wstawić do piekarnika (200°C). Piec ok. 10 minut, wyjąć, nadziać szpinakiem, wstawić jeszcze na 5 minut do pieczenia, posypać parmezanem.
Do potrawy najlepiej nadają się pieczarki odmiany portobello – są bardzo duże. Można je dostać w supermarketach.
ok. 55 minutŹródło: Twoje Imperium