Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pieczeń wędzona z czosnkiem"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 28
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 28
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 26
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 28
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 28
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 26
Składniki
Mięso umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Obierz czosnek. Opłucz bazylię, poobrywaj listki i drobno pokrój. Dwa ząbki czosnku utrzyj z małą ilością soli i posiekaną bazylią, a następnie dodaj łyżkę oleju i wymieszaj.
Gotową mieszanką czosnku i bazylii posmaruj wierzch wędzonego mięsa. Resztę czosnku pokrój w plastry i ułóż na posmarowanym mięsie.
Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 50 minut w temp. 190°C.
Mięso możesz podać z sałatką z zielonej fasolki i piure ziemniaczanym.Źródło: Na żywo