Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pieczone buraki ze śmietaną i tymiankiem"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 580
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 132
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 138
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 101
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22718
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 580
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 132
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 138
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 101
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22718
Składniki
Gotuj buraki przez minimum 40 minut w osolonej wodzie. Gdy ostygną, obierz je i pokrój na ćwiartki. Umieść je w naczyniu do pieczenia. Sparz w gorącej, osolonej wodzie liście szpinaku. Schłódź, posiekaj i dodaj do buraków.
Wlej do małego garnka śmietanę, dodaj rozgniecione ząbki czosnku i gałązki tymianku. Gotuj na średnim ogniu, aż śmietana się zredukuje (10- -12 minut). Zalej buraki, posyp solą i pieprzem do smaku. Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Wymieszaj starty parmezan z pokruszonym chlebem i skórką z cytryny. Posyp tym buraki i piecz przez 25 minut. Podawaj gorące.Źródło: Olivia