Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pieczone knedle ryżowe"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 268
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 41
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 78
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 87
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 268
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 41
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 78
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 87
Składniki
Ryż ugotuj w osłodzonym mleku, odcedź i odstaw do ostygnięcia. Następnie dodaj 4 żółtka i pianę ubitą z 4 białek.
Delikatnie wymieszaj i oprósz odrobiną mąki. Jeszcze raz wymieszaj.
Z powstałego ciasta uformuj małe knedle i do środka każdego włóż wypestkowaną śliwkę.
Obtocz knedle w roztrzepanym jaju i bułce tartej. Usmaż na gorącym oleju.Źródło: Kurier TV