Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pieczone ziemniaki z koperkiem"
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 38
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 131
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 125
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 125
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 38
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 131
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 125
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 125
Składniki
Ziemniaki obierz, pokrój w ćwiartki. Do miseczki wsyp pieprz, sól, tymianek, 3 łyżki oleju, wymieszaj. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Ziemniaki zanurzaj w miseczce z olejem i przyprawami, układaj na papierze. Wierzch posyp koperkiem. Gdy ułożysz wszystkie, wstaw do rozgrzanego piekarnika.
Ziemniaki piecz w 180°C przez około godzinę, aż staną się rumiane. Podawaj je od razu na gorąco z keczupem lub sosem z jogurtu i czosnku. Takie ziemniaki są doskonałym dodatkiem do mięs.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień