Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczony boczek"
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 96
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 13954
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 40
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 28
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 128
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 194
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 96
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 13954
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 40
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 28
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 128
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 194
Składniki
Czas: ok. 90 minut. Poziom: Łatwy. Porcje: 22. 370 kcal/porcja.
Wymieszaj marynaty: musztardę, zmiażdżony czosnek, ziele angielskie, liście laurowe, majeranek, sól, pieprz.
Boczek posmaruj dokładnie marynatą z każdej strony. Zroluj mięso i zwiąż je grubą nicią. Wstaw do lodówki na całą noc.
Brytfankę skrop olejem i włóż boczek. 4. Wstaw pieczeń do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 stopni C. Po 30 minutach zalej pieczeń bulionem i dalej piecz około 40 minut.Źródło: Tele Tydzień