Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Piegus ze śliwkami"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 257
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 45
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 34
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 74
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 82
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 257
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 45
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 34
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 74
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 82
Składniki
Do rondelka wsyp cukier, cukier waniliowy, mak. Włóż masło. Podgrzewaj , aż masło i cukier się stopią. Ostudź masę. Śliwki umyj, osusz i usuń pestki.
Do masy maślanej wbij jajka, wsyp mąkę oraz sodę. Wszystkie miksuj przez kilka minut, aż powstanie gładkie ciasto. Blaszkę keksówkę posmaruj tłuszczem i posyp bułką tartą. Wlej ciasto. Na wierzchu rozłóż połówki śliwek. Piecz ok 35-40 min w temp.180°C.Upieczony placek posyp cukrem pudrem.
Czas: około 1 godzinyŹródło: Dobry Tydzień