Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pieguskowy wieniec"
Orzeźwiająca lemoniada cytrynowa z syropem miętowym. Doskonała na upalne dni....
Odsłon: 28
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 31
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 36
Mięciutkie, puszyste oponki. Na drugi dzień zostało mi kilka i są nieco tward...
Odsłon: 21481
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 51
Orzeźwiająca lemoniada cytrynowa z syropem miętowym. Doskonała na upalne dni....
Odsłon: 28
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 31
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 36
Mięciutkie, puszyste oponki. Na drugi dzień zostało mi kilka i są nieco tward...
Odsłon: 21481
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 51
Składniki
Masło rozpuść w garnku, odstaw do wystudzenia. Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli, pod koniec dodając stopniowo cukier. Wlej do nich masło, przesiej mąkę i proszek do pieczenia oraz mak. Wszystko wymieszaj, wlej do natłuszczonej foremki z kominem, piecz przez 40 minut w temperaturze 180°C.
Czekoladę rozpuść w garnku, nie dopuszczając do zagotowania. Przestudź. Śmietankę ubij na sztywno, wlewaj powoli czekoladę, zmiksuj. Wystudzone ciasto wyjmij z formy, przekrój wzdłuż na pół, przełóż kremem.
Czekoladę na polewę podgrzej w rondlu, dodaj mleko, wymieszaj, polej ciasto. Na tarce zetrzyj mleczną czekoladę, posyp wierzch.
CZAS: około 2 godzinŹródło: Dobry Tydzień