Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pierogi z grzybami i kapustą"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 583
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 134
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 141
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 101
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22722
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 583
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 134
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 141
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 101
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22722
Składniki
Do mąki wbić żółtko, dodać wodę i odrobinę soli. Zagnieść ciasto, owinąć w folię i schować do lodówki co najmniej na 2 godziny.
Grzyby namoczyć i ugotować do miękkości w tej samej wodzie. Ostudzić, posiekać. Kapustę ugotować osobno, odcisnąć, pokroić. Cebulę posiekać, zeszklić na oleju. Dodać grzyby i kapustę, wymieszać i podsmażyć. Doprawić solą i pieprzem.
Ciasto rozwałkować cienko, wykrawać krążki. Na każdy nałożyć porcję farszu i dokładnie skleić brzegi. Gotować w osolonej wodzie około 3 minut od wypłynięcia.Źródło: Twoje Imperium