Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pierogi z kapustą"
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 194
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 159
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 194
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 159
Składniki
Cebule obieram, siekam, podsmażam na smalcu na złoty kolor. Dodaję kapustę, smażę na małym ogniu kilka minut. Mieszam z przyprawami, odstawiam, by farsz lekko przestygł.
2 Do mąki wbijam żółtka, dodaję sól i dolewam tyle ciepłej wody, by ciasto odklejało się od rąk. Wyrabiam je, rozwałkowuję na cienki placek. Wycinam w nim kółka. Na każde nakładam farsz i zlepiam brzegi.
Pierogi gotuję w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy ok. 5 minut.
Pierogi okraszam prażoną albo podsmażoną cebulą.
Karolina Bojaczuk z Łukowa
70 min • Porcja ok. 210 kcal • Koszt porcji 90 gr • Przepis na 8 porcjiŹródło: Kobieta i życie