Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, do kawy, mleka i nie tylko :)
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 83
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 267
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1056
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 23
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1483
Brownie to klasyka, czekoladowych ciast, która sprawdza się z każdej okazji....
Odsłon: 33
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 83
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 267
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1056
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 23
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1483
Brownie to klasyka, czekoladowych ciast, która sprawdza się z każdej okazji....
Odsłon: 33
Składniki
Drożdże utrzyj z mlekiem cukrem oraz łyżką mąki. Pozostaw do wyrośnięcia.
Następnie wlej do mąki, dodaj stopione przestudzone masło i sól i wyrób ciasto.
Przykryj ściereczką i ponownie pozostaw do wyrośnięcia.
Kiedy ciasto podwoi objętość, ponownie je zagnieć i rozwałkuj.
Wytnij 14 krążków o średnicy 12 cm. Na każdym ułóż po porcji masy makowej.
Krążki składaj na pół, zalepiaj brzegi formując pierogi.
Układaj na blasze przykrytej pergaminem pozostawiając spore odstępy między pierożkami.
Kilkakrotnie posmaruj je żółtkami roztrzepanymi z rumem. Posyp makiem. Odstaw na 10 min do wyrośnięcia, a następnie piecz 15-20 min w temp. 190°C.