Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 25
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 193
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 25
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 193
Składniki
Ziemniaki wyszoruj pod bieżącą wodą. Większe pokrój na ćwiartki (tak, by wszystkie miały podobną wielkość). Nie obieraj ich ze skórki! Ziemniaki wrzuć do dużej miski. Wymieszaj je z olejem i wszystkimi przyprawami. Na końcu posyp parmezanem i posól.
Piekarnik rozgrzej do 180oC. Blaszkę wyłóż pergaminem. Kawałki ziemniaków rozłóż na blaszce i piecz ok. 50-60 minut. Przemieszaj w trakcie pieczenia.
Podawaj z kleksem śmietany, posypane serem, z ćwiartkami pomidorów skropionych oliwą i udekorowanych gałązką rozmarynu.Źródło: Naj