Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pilaw z pęczaku, marchewki i selera"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8195
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 183
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 402
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8195
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 183
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 402
Składniki
Warzywa korzeniowe oczyść, obierz, opłucz. Marchewki, pietruszkę oraz seler pokrój w kosteczkę. Cebulę obierz, grubo posiekaj. Kaszę opłucz na sitku pod bieżącą wodą. Dobrze osącz. Żółty ser zetrzyj na tarce o dużych otworach.
Olej rozgrzej. Zeszklij na nim cebulę. Dołóż resztę jarzyn. Wsyp kaszę. Zalej 3 szklankami wody. Duś ok. 25 minut. W miarę potrzeby dolej jeszcze trochę wrzątku. Przypraw solą oraz pieprzem. Posyp żółtym serem. Udekoruj bazylią.Źródło: Tina