Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty przepis na andruty, w Małopolsce nazywane piszingerem, a na Mazowszu kajmakiem. Jednym słowem domowe przekładane wafle.
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3224
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3224
Składniki
Puszkę z mlekiem zalać wodą, tak aby była przykryta i gotować przez 2 godziny na małym ogniu. Po tym czasie wyjąć i odstawić aż trochę wystygnie.
Z jednej strony posmarować cieniutką warstwą mleka pierwszy wafel i przykryć go kolejnym. Czynność powtórzyć aż wykorzystamy wszystkie wafle. Gotowy przekładaniec dokładnie i równomiernie docisnąć i odstawić na kilka godzin.