Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pizza boisko dla dzieci"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 128
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1736
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 245
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 113
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 128
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1736
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 245
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 113
Składniki
Mleko podgrzej (nie dopuść do zagotowania!). Rozpuść w nim drożdże oraz cukier. Mąkę przesyp do miski. Dodaj do niej przygotowane mleko, olej, jajko oraz sól. Zagnieć ciasto. Odstaw do wyrośnięcia.
Gotowe wyłóż na blaszkę, formując wyższe brzegi. Wysmaruj je białkiem. Na środku ułóż nadzienie.
Piecz około 35-40 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
Na gorący olej wrzuć szpinak. Usmaż do miękkości. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Ser zetrzyj na tarce. Wymieszaj ze śmietaną i dołóż do szpinaku. Dokładnie połącz wszystkie . Masą szpinakową posmaruj pizzę i ponownie upiecz.
Przy pomocy majonezu narysuj linie boiskowe. Na wierzchu ułóż połówki pomidorków koktajlowych oraz kulki mozzarelli. Całość posyp posiekaną bazylią.
<strong>Jadwiga Kwiek z Zakliczyna</strong>Źródło: Super TV