Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pizza ze szpinakiem"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1756
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1756
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Składniki
Obierz cebulę i czosnek, pokrój na drobno i podsmaż na oliwie. Zalej śmietaną i odparuj połowę sosu. Szpinak umyj, odciśnij i pokrój. Podsmaż na oliwie. Przełóż do sosu śmietanowego, podduś. Dopraw solą, pieprzem i odstaw.
Rozmrożony podkład do pizzy posmaruj przecierem pomidorowym, następnie ułóż warstwę szpinaku. Zrób cztery wgłębienia w szpinaku, do każdego wbij jajko. Posyp serem.
Pizzę wstaw do piekarnika nagrzanego do 190° C. Piecz dopóki jajka się nie zetną, a spód nie podpiecze na złoty kolor.Źródło: Na żywo