Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Placek biszkoptowy z rabarbarem"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 284
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 51
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 48
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 91
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 284
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 51
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 48
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 91
Składniki
Rabarbar oczyść, obierz i jeśli chcesz, pokrój na mniejsze kawałki (można też zostawić je w całości). Oddziel białka od żółtek. Białka ubij na sztywno, dodając pod koniec cukier oraz cukier waniliowy i ubijaj, aż cukier się rozpuści.
Następnie dodaj żółtka oraz powoli mąkę, delikatnie wymieszaj i dodaj olej. Ciasto przełóż na dużą blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na nim połóż rabarbar (możesz dodatkowo oprószyć go cukrem drobnym kryształem).
Wstaw do nagrzanego piekarnika (temperatura 170°C) i piecz ok. 40 minut.Źródło: Świat kobiety